Bu iki marka da İsviçre menşeli olup görünmez bir yarışta baş başa yola alırlar. Kişiler yeni bir kol saatine yatırım yapmak istediklerinde kararsız kalabilirler. Rolex mi Omega mı sorusuna cevap vermek için iki markanın da özelliklerini karşılaştırmalı olarak sunacağız. Size de sadece önceliklerinizi belirleyip karar vermek kalacak.
Garanti Süreleri
İki markanın da sağladığı garanti süreleri oldukça tatmin edicidir. Genelde piyasadaki markaların 2 senelik garanti fırsatı sunduğunu görürüz. Rolex ve Omega da ortalama lüks bir saat markasının sunacağından daha uzun bir garanti süresine sahiptir: 5 yıl.
Yeniden Satış Değeri
Bir saati satın alırken düşündüğünüz şeylerden biri de o saati satmak istediğinizde edeceği değerdir. Bu alanda Rolex öne çıkıyor. Sadece Omega’ya değil diğer çoğu saat markasına göre yeniden satış değeri daha yüksek. Rolex neredeyse ürettiği her modelle kaliteyi sunuyor. Sıra alınan saati yeniden satmaya geldiğindeyse Rolex dünya çapında en yüksek yeniden satış değerine sahip markaların başında geliyor.
Sadece Omega’ya odaklanırsak, yeniden satış değeri çok da düşük değil. Sadece şunu da belirtmek gerekir ki, en iyi Omega saatin yeniden satış değeri en kötü Rolex saatinden muhtemelen daha düşük olacaktır. Rolex belki de piyasanın en iyisi ancak aynı zamanda ürünleri en çok çalınan saat markası. İyi kötüyü de beraberinde getiriyor değil mi? Yeniden satış değerinde Rolex mi Omega mı sorusuna cevabımız kesinlikle Rolex olacaktır.
Büyük Karşılaşma! Rolex mi Omega mı?
Ortak Özellikleri
- Rolex ve Omega kendi markalarına ait ikonik kol saatlerine sahiptir.
- İki marka da gayet iyi tanınan İsviçre’ye özgü lüks saat markalarıdır.
- Saat yapımındaki tarihleri oldukça eskiye dayanır, köklüdürler.
- Çoğu saat markasından daha uzun bir garanti süresine sahiptirler: 5 yıl.
- Rolex de Omega da yıllar içerisinde sayısız horolojik icatlarda bulunmuştur.
- İki marka da değişik 007 filmlerinde James Bond tarafından takılan kol saatleri üretmiştir.
- Ürettikleri saatler mekanik anlamda da güçlüdür ve hassasiyetleri yüksektir.
- Geçilen zorlu birçok testin ardından verilen COSC sertifikasına sahiptirler.
Rolex mi Omega mı? Marka Tanınırlığı
Interbrand en iyi İsviçreli markaların marka tanınırlığını ve marka değerini ölçen testler yapan bir ajanstır. Yapılan araştırmanın sonuçlarına göre Rolex dünyadaki en tanınır saat markasıdır ve %100 marka tanınırlığına sahiptir. Eğer Rolex bir saatiniz varsa etrafınızdakilerin bunu kolaylıkla fark etmesi ve tüm ilgileri üzerinize çekmeniz mümkündür. Omega dünyada en çok tanınan markaların arasında ikinci sıradadır. Marka tanınırlığı %70 oranındadır. Rolex’le kıyaslandığında arada büyük bir farkın olduğu düşünülse de Omega’nın bu orana sahip olması hiç de azımsanacak bir başarı değildir. Sadece %30 daha az ilgi görmeye hazırlıklı olmalısınız!
Rolex mi Omega mı Daha Fazla Hassasiyete Sahip?
İki markanın da yüksek marka tanınırlığına sahip olduğunu biliyoruz. Peki, hassasiyet konusunda Rolex mi Omega mı? Piyasada satış değerleri oldukça yüksek olan Rolex ve Omega sadece bu alanda iyi değildir. Ürettikleri saatlerin hassasiyeti yüksektir ve kalitelidir. Bu tüketicilerine de ayrı bir güven sağlar. Her iki marka da en yüksek standartlara ve hassasiyete ulaşmak için yola çıkmıştır. İyi bir saatçiliği beraberinde getirerek standartların da ötesine geçmiş ve bu konuda yeni bir seviye yaratmışlardır. Ürettikleri saatlerin hassasiyeti birçok testle kontrol edilmiştir. İki markanın da saatleri, yüksek hassasiyete sahip olduklarına gösteren COSC (Contrôle Officiel Suisse des Chronomètres) testleri sonucunda “kronometre” unvanını almıştır.
İkisinin de kronometre unvanlı olduğunu ve güvenilir tasarımlara sahip olduğunu biliyoruz. Peki, hangisi daha dakik: Rolex mi Omega mı? Omega ve Rolex arasındaki hassasiyet farkı kendini mekanik kol saatlerinde göstermektedir. Gelin bu iki lüks saat markasının arasındaki farklara bakalım.
Dakiklik konusuna genel olarak baktığımızda Omega bu yarışı kazanmaktadır. Çünkü sadece mekanik saat değil kuvars saatler de üretmektedir. Bilindiği üzere kuvars saatler mekanik saatlere kıyasla daha dakiktir. Rolex kuvars saatler üretmeyi bir süre önce bırakmıştır. Bir dönem üretimini yapmayı denese de bundan vazgeçmiş ve sadece mekanik saatler üretmeyi seçerek yoluna devam etmiştir.
Suya Dayanıklılık
Her iki marka da suya dayanıklılığı yüksek olan dalgıç saatleri üretmiştir. Omega’nın su geçirmez özellikli kol saatlerinin başında Seamaster ProProf 1200m gelir. 1.200 metre/ 4.000 fit kadar su direncine sahiptir. Omega markasının diğer dalgıç saatleri arasında Seamaster Planet Ocean ve Seamaster Professional Diver 300M yer alır. Her ikisinde de helyum kaçış valfi bulunur.
Bununla birlikte Rolex çok daha derine gitmiştir. Rolex Deepsea 3.900 metre/ 12.800 fit derinliğe kadar su geçirmez özelliğini koruyan saati ile piyasaya damgasını vurmuştur. Bu kelimenin tam anlamıyla Omega’yı sudan çıkartır!
Rolex mi Omega mı Dalış Saati Konusunda Daha İyi?
Rolex Deepsea’nin en etkileyici özelliği Omega Seamaster ProProf 1200m’e kıyasla sahip olduğu 3.900 metrelik su direncidir. Ciddi bir dalış için en az 1.650 fit su direnci gerekirken Rolex bunun on iki katı fazla su direncine sahip olan Deepsea’yi üretmiştir. Sayısal farklılık da açıkça göstermektedir ki Rolex dalgıç saati konusunda daha iyi olandır.
Magnetik Direnç
Son 50 yıldır Himalayalar’daki bir kayanın altında yaşamadığınız sürece EMF terimini duymamışsınızdır. EMF elektromanyetk frekans için kullanılan bir kısaltmadır. İnsanoğlunun bildiği tüm elektronik cihazlar bu frekansları yaymaktadır ve mekanik saatlerdeki zaman işleyişini mahvederler. Bu, saat üreticilerinin yüzleşmek zorunda kaldığı bir problemdir. Ürettikleri saatleri bu dalgalardan korumaya çalışarak mümkün olduğunca dakik kalmalarını sağlamakla uğraşırlar.
Rolex ve Omega’nın da antimagnetik saatler ürettiğini duyduğunuzda içiniz rahatlayacak. Rolex 1000 gauss’a kadar dirence sahip olan Milgauss’a sahiptir. Omega ise Master Co-Axial Chronometer veya Master Chronometer olarak anılan bir sisteme sahiptir. Omega saatleri METAS adı verilen laboratuvarlarda manyetik pozlama da dahil olmak üzere birçok testten geçmiştir. Sonucunda ise Omega saatlerin 15.000 gauss’a kadar dayanıklı olduğu kanıtlanmış ve sertifikalandırılmıştır. Omega’nın sahip olduğu bu sertifika Rolex Milgauss’tan 15 kat daha verimli olduğu anlamına gelmektedir.
Fiyat Açısından Rolex mi Omega mı?
Rolex mi Omega mı? sorusundaki en önemli faktörlerden biri de fiyattır. Rolex’in giriş fiyatı yeni bir Omega saatten daha fazladır. Gerçek şu ki en ucuz Rolex saat, en uygun fiyatlı Omega’nın liste fiyatının iki katıdır. Yine de son yıllarda fark edileceği üzere Omega’nın satış fiyatları git gide artmaktadır. Fikrimizce Rolex’i yakalaması için daha çok yol kat etmesi gerekse de bu Omega için azımsanmayacak bir gelişmedir.
Değişik başlıklar altında Rolex ve Omega markalarının kıyaslamasını yaptık. İkisinin de kendi içinde daha başarılı olduğu alanlar olduğu gibi birçok ortak özelliğe de sahipler. Rolex ve Omega arasında karar vermekte zorlanan kişinin önceliklerini belirlemesini tavsiye ederiz. Bununla birlikte iki marka arasındaki fiyat farkından dolayı bütçenin de gözden geçirilmesi gerekmektedir. Umarız ki yazımız karar verme sürecinizi kolaylaştırır. Tercihiniz ne olursa olsun kaliteli bir saate yatırım yaptığınızı unutmayın.
Bu yazımızda Rolex mi Omega mı? sorusunu cevapladık. Bir önceki yazımıza https://ikincielsaatler.com/rolex-mi-audemars-piguet-mi/ linkinden ulaşabilirsiniz.