+90 (537) 500 64 26 bilgi@ikincielsaatler.com

Omega Seamaster vs Rolex Submariner

Omega Seamaster vs Rolex Submariner

Hangi dalgıç saati daha iyi? Büyük karşılaşmaya hazır mısınız? Omega Seamaster vs Rolex Submariner: Saat birçok insan için gündelik hayatta kullanılan bir aksesuar iken profesyonel dalgıçlar için durum çok farklı. Su sporları genelde eğlence ve zevkten ibaretmiş gibi gözükse de, dalgıçlık hayatınızı riske attığınız ciddi bir spor dalı. Kendinizi korumak için yatırım yapmanız gerekiyor ve bir dalgıç saatine sahip olmak bu yatırımların en başında geliyor. Günümüzde dalgıç bilgisayarları dalgıçların imdadına yetişse de saat dünyasının en çok rağbet gören modellerinden biri mekanik dalgıç saatleri olmaya devam ediyor. Piyasada göz atmaya değer bir sürü dalgıç saati var, değişik özellikleri ve görünüşleriyle hangisini satın alacağınıza karar vermek zor olabiliyor.

Eğer siz de seçenekleri ikiye indirmiş ancak hala karar verememişseniz, bu yazımız lüks iki saat markasının en popüler dalgıç saatlerini artı ve eksi yönleriyle kıyaslayacak ve size yardımcı olacak. Şunu da söylemek gerekir ki, ikisi de tartışmasız mükemmel saatler, önemli olan sizin için hangisinin daha iyi olduğuna karar vermeniz. 

İlk Olarak Omega Seamaster

Omega Seamaster’ı ele alarak başlayalım. Omega ve Rolex de İsviçre merkezli, lüks kol saati ve aksesuarları üreten saygın ve köklü firmalar. Son çıkardıkları dalgıç saati modelleri ile kafa kafaya bir mücadelenin içindeler desek yalan olmaz. İki saatin de harika özellikleri ve detayları var, iki markanın da tanınmış olması işleri zorlaştırıyor.

İki marka da saatlerini çarpma ve kazalara karşı sağlam kasa olarak üretmiş ancak kıyaslama yaparsak Omega Seamaster saatinin su altında da kolay okunabilen ekranı sayesinde dalgıçlara kolaylık sağladığını söyleyebiliriz. Bir saniyenin bile çok önemli olduğu bu spor dalında, saat ekranını daha iyi görebilmek ve okuyabilmek elbette ki bir avantaj. Ancak Omega Seamaster’ın güç rezervinin Rolex Submariner saatine kıyasla biraz daha düşük olduğunu da söylemek mümkün. Bu da bireylerin saat tercihi yaparken göz önüne aldıkları diğer bir önemli kriter olmakla birlikte iki modelin güç rezervi seviyelerinin arasında bir uçurum olduğunu söylemek yanlış olur. Ama yine de güç rezervi özelliği sizin için daha önemliyse, bu noktaya da değinmeden geçmeyelim.

Omega Seamaster Artı Yönleri

  • İşlevsellik: Dalgıç saati için mükemmel bir seçim olmakla birlikte dünyada birçok profesyonel dalgıç tarafından kullanılmaktadır. 
  • Antimanyetik: Yeni Seamaster Diver 300m Co-Eksenel Ana Kronometre, 15.000 Gauss veya 1.5 Tesla’ya kadar manyetik dalgalara direnecek şekilde test edilmiştir.
  • Okunabilirlik: Karanlık ortamlarda saat kadranı daha rahat okunabilmektedir.
  • Helyum Kaçış Valfi: Montaj sırasında saatlerin kasaları içerisinde belli bir miktar hava kalır. Bu hava suyun dibine indikçe sıkışmaya başlar, derinliğe bağlı olarak saatin içi ve dışı arasında basınç farkı oluşur. Helyum kaçış valfi, bu havanın tek yönlü çıkışına izin vererek saatin kasasına ve camına zarar verebilecek patlamaları önler.
  • Model Seçenekleri: Seamaster değişik model ve çeşitleriyle geniş bir koleksiyona sahiptir.
  • Fiyat: Omega Seamaster, Rolex Submariner’ın neredeyse yarı fiyatındadır.

Omega Seamaster Eksi Yönleri

  • Marka Tanınırlığı: Omega dünya çapında %70 oranında tanınırlığıyla prestijli bir marka olmasına rağmen Rolex’in dünya çapındaki %100 tanınırlığına henüz ulaşamamıştır. Yine de %70 oranının da mükemmel olduğunu tekrar hatırlatalım.
  • Satış Değeri: Omega markası genellikle daha düşük bir satış değerine sahiptir ama satış değeri ve oranı tabi ki modelden modele de değişiklik gösterebilmektedir.
  • Doğruluk ve Hassasiyet: Rolex’in üstün derece almış kronometre özelliği kadar dikkat çekici özelliği olduğu düşünülmemektedir.
  • Saat Çerçevesi: Omega Seamaster’ın çerçevesini döndürmenin Rolex Submariner’ın seramik çerçevesini döndürmek kadar kolay olmadığı yönünde eleştiriler mevcut.
  • Anti-Yansıtıcı Kaplama: Seamaster modelindeki kaplama, kristalin dışındadır, Rolex Submariner modelinde ise yansıtıcı olmayan kaplama iç kısımdadır ve kaplamayı çizilmelere karşı korur.

Rolex Submariner İnceleyecek Olursak

Prestij açısından Rolex, Omega’nın %70 marka tanınırlığına karşılık %100 marka tanınırlığı oranıyla en tanınmış saat markasıdır. Omega Seamaster vs Rolex Submariner: her iki markanın da kaliteli ve mükemmel saatler üretmelerine rağmen marka tanınırlığı oranları kıyaslandığında Omega %30’luk bir satış değeri kaybı yaşamaktadır.

Rolex’in COSC sertifikalı üstün derece almış kronometre özelliğine sahip olması yanında, görece olarak daha dayanıklı güç rezervine sahip olması olumlu özelliklerinden bazılarıdır. Ayrıca Rolex Submariner saat çerçevesinin Omega Seamaster modeline kıyasla daha kolay kavranabilir oluşu bu modelin tercih edilme nedenleri arasındadır.

Rolex Submariner Artı Yönleri

  • Satış Değeri: Rolex saatleri Omega saatlerine kıyasla daha yüksek bir satış değerine sahiptir ancak belirttiğimiz gibi bu durum modelden modele değişiklik gösterebilmektedir.
  • Marka Tanınırlığı: Rolex’in marka çağrışımı daha yüksektir ve Omega’ya kıyasla uluslararası alanda daha tanınmış bir markadır.
  • Doğruluk ve Hassasiyet: COSC sertifikasına sahip olan Rolex bu noktada Omega markasından daha çok güven vermektedir.
  • Saat Çerçevesi: Üstünde bulunan seramik çerçevenin Omega Seamaster çerçevesine kıyasla daha kolay döndüğü söylenmektedir.
  • Anti-Yansıtıcı Kaplama: Kaplamanın iç kısımda oluşuyla çizilme ihtimalinin Omega Seamaster’a kıyasla daha düşük olması.

Rolex Submariner Eksi Yönleri

  • Model Seçenekleri: Seamaster serisi kadar farklı seçeneklere ve modellere sahip değil.
  • Fiyat: Yüksek fiyatlı oluşu.

Artı ve eksi yönleriyle iki saat modelini kıyasladığımız bu yazımızı okuduktan sonra karar vermek size kalıyor. Onlarca saat arasından hangisini seçeceğinize karar vermeden önce kendinize sizin için hangi özelliklerin daha değerli olduğunu ve ihtiyaçlarınızı karşılayacağını sorabilirsiniz. Unutmayın ki saat kaliteli alındığı zaman uzun süre kullanılabilen bir aksesuar. Karşılaştırdığımız iki marka da kalitesi ve güvenilirliğiyle de tanınmış lüks saat markaları. Tercihiniz ne yönde olursa olsun memnun kalmanızı diliyorum.

Büyük Karşılaşma: Omega Seamaster vs Rolex Submariner

 Omega Seamaster modeli daha uygun fiyatlı olduğu için de tercih edilebilmektedir. Rolex Submariner modeli yaklaşık olarak iki katı daha pahalı. Bu da hâlihazırda yüksek fiyatlı saat piyasasında Omega Seamaster modelinin sıyrılıp bir adım öne çıkmasını sağlıyor. Daha ekonomik bir dalgıç saati almak isteyenlerin Seamester serisinin değişik modellerini incelemesini öneririm. Eğer zaten bu kadar parayı veriyorum, masraftan kaçınmam diyenlerdenseniz sizin için Rolex Submariner serisi özelliklerini de yazdık.

Tarihi gösteren saat kadranındaki tarih kutusu da önemli farklardan. Rolex’in bazı modellerinde tarih kutusuna sahip olmadığını görüyoruz. Seamaster modelinde tarih kutusu için kullanılan Cyclops büyütecini abartılı bulanlar olsa da, saati sırf bu yüzden tercih edenler de var. James Bond Skyfall filminde, Bond geleneği bozmayıp bir Omega Seamaster saati kullanıyor ve bu modelde de gözümüze saat 3 yerine yerleştirilmiş tarih kutusu çarpıyor. Aynı şekilde saat 7 yerine 007 logosu yerleştirilen özel Skyfall modelinden 5007 adet üretilmiş. Özel bir kutuda satışa sunulmuş olan Omega Seamaster’ın James Bond hayranlarını bu seriyle birlikte kendine çekmeyi başardığını söylememiz yanlış olmaz. 

Bu yazımız Omega Seamaster vs Rolex Submariner hakkındaydı. Bir önceki yazımıza https://ikincielsaatler.com/sahip-olmaniz-gereken-5-rolex-saat/ linkinden ulaşabilirsiniz.

WhatsApp